Coneixeu el projecte Bio Biu?

El passat 2021, l’equip de Bionet va estrenar el Projecte Bio Biu, destinat a fomentar la biodiversitat urbana. El projecte inclou la instal·lació i la revisió periòdica de caixes niu d’ocells, de ratpenats i d’hotels d’insectes.

Aquest primer contacte amb el projecte es va dur a terme a la població de Roda de Ter. En aquesta, es van instal·lar diverses caixes niu d’ocells a zones urbanes per afavorir la presència i establiment d’espècies de pàrids (mallerengues principalment) al nucli urbà. Juntament amb aquestes caixes es van instal·lar també, a la zona propera al riu, unes altres destinades a que hi criïn espècies de ratpenats al seu interior. Amb aquestes caixes es pretén visibilitzar la importància d’aquestes espècies i de la seva funció com a depredadores d’insectes que duen a terme dins l’ecosistema.

Per altra banda, es van instal·lar també diversos hotels d’insectes a la població. Aquestes estructures estan formades per diversos materials que creen refugis òptims per a gran quantitat d’espècies d’insectes. S’hi poden trobar des d’abelles i vespes solitàries, papallones que hi pupen a l’interior, tisoretes, marietes…etc. Totes aquestes espècies d’insectes tenen un paper important per l’equilibri de les xarxes tròfiques, essent alguns d’ells agents clau per a la pol·linització de les flors o grans depredadors d’altres insectes que poden causar problemes en l’agricultura.

Des de Bionet es dona molta importància a la divulgació del coneixement sobre la fauna urbana present al territori. Creiem que aquest projecte és clau per apropar la ciutadania a la biodiversitat i remarcar la gran tasca ambiental que duen a terme aquests organismes.

 

 

VOLEM AJUDAR-VOSContacte
938 543 976
bionet@bionet.cat
www.bionet.cat
VENIU A CONÈIXER-NOSAdreça
Bionet
08510 Masies de Roda
Finca El Macià s/n
SEGUIM CONNECTATSXarxes socials
Estigueu informats de totes les novetats a les nostres xarxes socials. Seguiu-nos!
IdiomaIdioma