Òlibes al Macià

Aquestes darreres setmanes al Macià han estat especials. Fa un any i mig es va detectar la presència d’una òliba (Tyto alba) al Macià, i des de llavors se n’ha intentat afavorir la seva cria. Es varen deixar de fer servir productes que els puguin ser tòxics, es va analitzar la seva dieta i se’ls va col·locar una caixa niu que de moment no ha tingut èxit.

Finalment, però, aquest any s’ha pogut localitzar el seu niu, i la sorpresa ha estat veure que han nascut 4 polls amb molta salut! Amb l’ajuda d’especialistes es van capturar els dos adults, se’ls va fer una breu revisió i s’han alliberat anellats. D’aquesta manera els pròxims anys podrem saber si tornen a criar, o ho fan a un altre lloc, si hivernen també al Macià o marxen, etc.

Des de Grup Gepork procurem minimitzar l’impacte ambiental de la nostra activitat, i mirem d’afavorir la biodiversitat local que tants beneficis ens aporta. Sense anar més lluny, aquesta parella d’òlibes ha estat capturant entre 4 i 6 rosegadors cada nit als voltants de les nostres instal·lacions!

Després de vetllar per elles durant aquest temps els desitgem molta sort i salut! I esperem que tornin l’any vinent, seran molt benvingudes!

 

 

 

VOLEM AJUDAR-VOSContacte
938 543 976
bionet@bionet.cat
www.bionet.cat
VENIU A CONÈIXER-NOSAdreça
Bionet
08510 Masies de Roda
Finca El Macià s/n
SEGUIM CONNECTATSXarxes socials
Estigueu informats de totes les novetats a les nostres xarxes socials. Seguiu-nos!
IdiomaIdioma