La CE aprova l’ús de cucs de seda com a proteïna per a alimentació animal

La Comissió Europea (CE) ha aprovat la introducció de cucs de seda (Bombyx mori) a la llista d’espècies d’insectes autoritzades per a la producció de proteïna animal transformada destinada a la fabricació de pinsos per a animals de granja.

El Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE) ha publicat aquest dilluns el reglament que ho permet i ho fa després que l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) n’hagi informat favorablement.

Al text justificatiu s’exposa que la sericultura té una “llarga tradició” en algunes regions de la Unió Europea.

A més, atès que el cuc de seda domèstic només consumeix fulles de morera no hi ha risc de contaminació amb pinsos d’origen animal, que no estan autoritzats per a l’alimentació d’insectes.

El reglament d’aquest dilluns també inclou altres modificacions com la relativa a la recollida a temps de canals individuals d’animals de granja no remugants, ja que no és sempre viable des d’un punt de vista econòmic, en particular pel que fa a les canals recollides a petites explotacions.

En l’actualitat, el mètode de confinament “hidròlisi amb eliminació posterior” només inclou les canals de porcins, però ara la CE amplia aquest mètode de confinament per incloure també els canals d’aus de corral i de lagomorfs de cria.

També els canvis legislatius arriben al final de frass que fa referència a la barreja d’excrements d’insectes amb parts d’insectes morts i substrat alimentari.

La UE inclou una definició de “frass” per harmonitzar els requisits per al tractament i la introducció al mercat d’aquesta substància amb els requisits per als fems transformats.

VOLEM AJUDAR-VOSContacte
938 543 976
bionet@bionet.cat
www.bionet.cat
VENIU A CONÈIXER-NOSAdreça
Bionet
08510 Masies de Roda
Finca El Macià s/n
SEGUIM CONNECTATSXarxes socials
Estigueu informats de totes les novetats a les nostres xarxes socials. Seguiu-nos!
IdiomaIdioma